Nogomet
17

Zahirović: Nisam se puno dvoumio oko dolaska u Split

Klix.ba
Adnan Zahirović, bivši bh. reprezentativac i nekadašnji nogometaš Čelika, Spartaka iz Nalčika, Dinama iz Minska, Bochuma, Hapoela Acre i Željezničara, karijeru nastavlja u RNK Split sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Zahirović je od februara do juna ove godine nastupao za tim sa Grbavice. Interes za 26-godišnjeg veznog igrača nakon toga je pokazalo nekoliko klubova iz grčke Super Lige, ali je ipak odlučio da naredne dvije godine nosi dres Splita.

"Drago mi je što sam potpisao za Split, nakon raskida za Željom tražio sam kvalitetan angažman, imao sam još nekoliko ponuda, međutim Split se pokazao najkonkretniji i došao sam tu. Nadam se da ću svojim iskustvom i znanjem pomoći novoj ekipi.

O gradu Splitu sam čuo sve najbolje, o klubu također, znam da su igrali Evropu proteklih godina i da uvijek pretendiraju prema vrhu tabele. Raspitao sam se i kod bivših saigrača koji su igrali ovdje, svi su mi rekli da se radi o odličnom klubu, stoga se nisam puno dvoumio oko dolaska", kazao je Zahirović po dolasku na Park mladeži, navode na službenoj stranici RNK Split.