Nogomet
70

Zagrijavanje za finale Lige prvaka: Blizu 600 djece blokiralo centar Zenice i igralo nogomet

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Oko 600 djece iz cijele Bosne i Hercegovine danas je na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici uživalo uz igranje nogometa i dobro druženje, a sve u sklopu događaja "Mini šampioni".

Dječaci i djevojčice uzrasta od 7 do 12 godina danas su okupirali centar Zenice, gdje su pokazali svoje sposobnosti fudbalskom loptom, te se takmičili u raznim disciplinama. Dječaci i djevojčice su većinom iz Zenice, ali i iz Vareša, Breze, Usore, Zavidovića, Ilijaša, Žepča, Maglaja, Teslića, Doboja, Gračanice, Lukavca, Sarajeva, Vogošće, Pala, Istočnog Sarajeva i drugih bh. gradova.

Prema riječima direktora kancelarije Otvorene škole Esada Hadžijusofovića, Zenica je danas sportski centar Bosne i Hercegovine.

"Zenica je danas grad igre i zabave, ali i sportski centar Bosne i Hercegovine gdje smo okupili 600 djece iz 20 gradova Bosne i Hercegovine. Ovaj događaj je održan povodom večerašnje utakmice finala Lige prvaka, a u glavnim susretima će se takmičiti ekipe Juventusa i Barcelone. Posebno me raduje što je danas ovdje 40 posto djevojčica, ali i 20 posto djece sa posebnim potrebama, gdje svi zajedno uživaju i igraju se", kazao je Hadžijusufović.

Današnji događaj podržali su svi sponzori Lige prvaka, Grad Zenica, Nogometni savez Bosne i Hercegovine, ali i UEFA koja je finansirala ovaj projekat.

Današnje druženje mališana trajat će do 15:30 sati kada će svi učesnici dobiti prigodne nagrade, kao i medalje Lige šampiona.