HNL
8

Zagrebački Dinamo i zvanično prvak, Modri osvojili 22. titulu od hrvatske samostalnosti

K. H.
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Nogometaši Dinama iz Zagreba nakon pobjede protiv Rijeke rezultatom 5:1 osvojili su četvrtu uzastopnu titulu prvaka Hrvatske, odnosno ukupno 22. od hrvatske samostalnosti.
Rijeka je odlično otvorila meč i već u 22. sekundi nakon asistencije Lončara gol je postigao naš Menalo, no vodstvo je trajalo do 42. minute kada je Galović postigao autogol i tako vratio meč na početka.

Već na samom početku drugog poluvremena Mišić je pogodio za 2:1 i donio preokret Dinamu, a dvije minute nakon toga Capan postiže autogol, nakon čega je bilo riješeno pitanje pobjednika.

Na 4:1 je povisio Orišić u 65. minuti, nakon čega je Dinamo mirno priveo meč i na kraju uspisao 24. pobjedu u ovoj sezoni. Konačnih 5:1 postavio je Vukčević u 89. minuti nakon trećeg autogola domaćih igrača.

Ovim trijumfom Dinamo je i zvanično odbranio titulu prvaka, odnosno osvojio je 22. naslov od hrvatske samostalnosti te je tako nastavio apsolutnu dominaciju u HNL-u.

Što se tiče tabele, na drugom mjestu ostaje Osijek koji ima 68 osvojenih bodova, deset manje od Dinama, dok je treća Gorica sa 59 osvojenih bodova. Četvrta je Rijeka koja ima 52 osvojena boda, jedan više od Hajduka.

Rijeka - Dinamo 1:5 (Menalo 1' - Galović autogol 42', Mišić 48', Capan autogol 50', Orišić 65', Vukčević autogol 89')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore