Ušao s klupe
30

Zaboravljeni Kenan Kodro igrao u prijateljskom meču za Bilbao i postigao dva pogotka

K. H.
Kenan Kodro (Foto: EPA-EFE)
Kenan Kodro (Foto: EPA-EFE)
Povremeni reprezentativac BiH Kenan Kodro napokon je dobio priliku u dresu Athletic Bilbaoa, ali u prijateljskom meču protiv Eibara, koju je iskoristio na najbolji mogući način jer je postigao dva pogotka.

Kodro se nije našao na spisku selektora Roberta Prosinečkog za utakmice protiv Italije i Lihtenštajna, što su ujedno i dvije posljednje utakmice u okviru ovih kvalifikacija, a razlog za to svakako je jako loša minutaža koju ima u španskom klubu.

Tako je Kodro posljednji meč za ekipu iz Baskije odigrao 25. septembra kada je protiv Leganesa igrao samo dvije minute, a s obzirom na to da nije dobio poziv u reprezentaciju, igrao je za svoj klub u prijateljskom meču protiv Eibara.

Kodro ni ovaj meč nije počeo od prve minute, bez obzira na činjenicu da Bilbao nije igrao u prvom sastavu, ali kada je ušao s klupe postigao je dva pogotka i postavio konačnih 4:1.

Njegov otac Meho nedavno je izjavio da Kenan ima problema u ovom klubu, ali su oni prije svega sportske prirode jer u napadu Athletica igraju Aritz Aduriz i Inaki Williams.