Iznenadio izborom kluba
30

Zaboravljeni Halilović izigrao španskog drugoligaša i potpisao za klub iz Nizozemske

S. G.
Foto: Fortuna Sittard
Foto: Fortuna Sittard
Hrvatski nogometaš Alen Halilović bio je na pragu potpisa za španskog drugoligaša Eldensea, ali se on u posljednji čas predomislio i karijeru nastavio u nizozemskoj Fortuni Sittard.

Ugovor sa timom koji je prošle godine zauzeo 13. mjesto nizozemske Eredivisije potpisao je u trajanju od godinu dana, s opcijom produljenja na još dvije.

"Dobar je osjećaj biti ponovo u Nizozemskoj. Razgovarao sam sa Stipom Radićem i Ivom Pintom, bili su vrlo entuzijastični. Radujem se igranju za Fortunu i jedva čekam upoznati navijače", prve su njegove impresije po dolasku u ovaj tim.

Halilović je posljednji put svih 90 minuta odigrao još 2021. godine, a sve su prilike da će ostati upamćen kao nogometaš koji ni izbliza nije ispunio svoj potencijal.


Ovo će mu inače biti čak 12. klub u njegovoj relativno kratkoj igračkoj karijeri, a do sada je nastupao za Dinamo Zagreb, Barcelonu (B ekipu), Sporting Gijón, Hamburger SV, Las Palmas, Milan, Standard Liege, Heerenveen, Birmingham, Reading i Rijeku.

Sa Rujevice ga je u januaru otjerao bh. stručnjak Sergej Jakirović koji je smatrao da mu Halilović jednostavno nije potreban.

Ime Alena Halilovića se prije par godina vezalo za reprezentaciju Bosne i Hercegovine budući da ima naše korijene, ali se on ipak odlučio na kockasti dres.

Od tog momenta njegova karijera doživjela je strmovit pad što je i rezultiralo dolaskom u Fortunu.