Nestvarnih 45 minuta
42

Zaboravljeni Englez ušao umjesto Hadžiahmetovića i napravio čudo u derbiju Istanbula

D. P.
Redmond je dobio ocjenu 9,5 (Foto: Bešiktaš JK)
Redmond je dobio ocjenu 9,5 (Foto: Bešiktaš JK)
Za fanove engleskog nogometa ime Nathana Redmonda dobro je poznato, no jučer je, pomalo zaboravljeni Englez, napravio čudo u istanbulskom derbiju.

Redmond je godinama igrao u Premier ligi. Upisao je čak 264 nastupa i počeo je ovu sezonu u najjačoj ligi svijeta, ali je onda prešao u turski Bešiktaš.

No, ove sezone pomalo je skrenuo s velike pozornice pa mnogi njegovi fanovi u Engleskoj nisu ni znali da igra u Turskoj. Do jučerašnjeg dana.

Jučer je napravio pravo čudo i kreirao epski preokret svog Bešiktaša na gostovanju Fenerbahčeu. Redmond nije igrao od prve minute, a onda je na poluvremenu zamijenio našeg Amira Hadžiahmetovića.

U tim trenucima Fenerbahče je imao vodstvo 1:0 kod kuće i igrača više. Međutim, Redmond je u drugom poluvremenu priredio hat-trick asistencija i postigao gol. Kreirao je sva četiri gola za goste u nevjerovatnom preokretu koji je završen rezultatom 2:4.

Za svoj nevjerovatan nastup, odnosno samo 45 minuta koliko je proveo u igru, dobio je ocjenu 9,5, a njegov impresivan nastup prenijeli su i engleski mediji.

Podsjetimo, Redmond je u Premier ligi najveći trag ostavio igrajući za Southampton, a još je nosio dresove Norwicha, Birminghama i matičnog Burton Albiona. Stigao je i do dresa reprezentacije Engleske.