Nogomet
166

Za Velež se živi, Velež se voli: Predsjednik i trener Rođenih uređivali teren u Vrapčićima

Piše: D. B.
Predsjednik Upravnog odbora FK Velež Šemsudin Hasić i trener Ibro Rahimić danas su vlastitim primjerom pokazali kako se voli ovaj mostarski velikan.

Istina je da da današnji Velež nije ni sjena nekadašnjeg kada je riječ o rezultatima i statusu u bh. nogometu, bilo je mnogo turbulencija, ekipa je jesenji dio prvenstva u 1. ligi Federacije BiH završila na pretposljednjem mjestu na tabeli te će na proljeće voditi grčevitu borbu za opstanak, no, iskra nade u bolje sutra i dalje postoji.

U septembru prošle godine se u klub vratio trener Ibro Rahimić. On je napustio ekipu Mladosti koja je dobro stajala na tabeli Premijer lige BiH da bi iz čiste ljubavi preuzeo u svim aspektima posrnuli Velež i barem pokušao pomoći. Koliku ljubav prema mostarskom klubu gaji bh. stručnjak najbolje se vidjelo u nedavnom intervjuu za portal Klix.ba.

"Koliko me uspjeh Mladosti radovao, toliko me stanje u Veležu rastuživalo. Ispadanje iz lige sam već nekako prežalio, ali još jedan pad u niži rang, značio bi vjerovatno i gašenje kluba. Nisam mogao to gledati skrštenih ruku. Trebao sam preći na kraju sezone, ali situacija je bila kritična, morao sam doći odmah", rekao je Rahimić za Klix.ba.

On je danas u društvu predsjednika Upravnog odbora Šemsudina Hasića pomagao u uređivanju terena. Ni jednom od njih nije bilo teško pored brojnih obaveza odvoje vrijeme i posvete se pripremi terena.

Kako su za portal Klix.ba potvrdili administratori zvanične Facebook sranice FK Velež, predsjednik Hasić je došao na stadion i rekao "Idem pokositi teren". Upalio je kosilicu i bacio se na posao, a u tome mu se nakon obavljenog treninga pridružio i trener Rahimić. Ovaj dvojac ima visoke ciljeve u narednom periodu.

"Predsjednik Hasić ima veliku želju da od Veleža napravi pravi klub, u pravom smislu te riječi. On voli rad, red i disciplinu, veoma je zahtjevan, ali svojim primjerom pokazuje da samo rad donosi rezultat. Situacija u klubu i oko njega je sada bolja s tendencijom poboljšanja. Cilj je osigurati opstanak što prije, kako bi se krenulo s pripremama za narednu sezonu, jer je sljedeći cilj povratak u Premijer ligu", rečeno je za naš portal.