Samir Ćemalović Pika
0

"Za reprezentaciju još ima nade, a klubovi će biti suspendovani"

Razgovarao: Edin Isanović
Samir Ćemalović Pika
Samir Ćemalović Pika
Neki ga vole, neki ne. Ipak, činjenica je da Samir Ćemalović već duži vremenski period vodi bitku sa čelnim ljudima NSBiH. Naime, upravo je Pika i na Skupštini NSBiH prije samoga glasanja o statutu ljudima iz UEFA-e poslao jasnu poruku znakovitom rečenicom – "Ove lopove treba smijeniti", pokazujući prema tročlanom predsjedništvu.

Delegat N/FS HNK-a za Sarajevo-x.com govori o eventualnim kaznama koje će već sutra biti dostavljene iz UEFA-e krovnoj kući bh. nogometa.

"Mi smo se na Federalnom nivou dogovorili da podržimo izmjene statuta i da bude jedan predsjednik. Međutim, Josip Bevanda je sve poremetio. Nije mi bilo jasno kako jedan čelnik kluba koji je u Evropi može raditi na sopstvenu štetu. Nevjerovatno! Zaista mi je to velika enigma", rekao je Ćemalović.

Na pitanje kakve sankcije možemo očekivati, odgovara:

"Ubijeđen sam da će klubovi biti eliminisani iz daljeg takmičenja na međunarodnoj sceni. Ovakvom odlukom bh. predstavnici će ostati i bez finansijskih sredstava. Po mom sudu, negdje oko milion eura. To se odnosi na 'Široki Brijeg', 'Zrinjski', 'Borac' i 'Željezničar'".

Naglašava da za državni tim još uvijek ima nade.

"Informacije koje ja imam govore da će nam ostaviti mogućnost da do septembra izmijenimo statut i da će nacionalna vrsta nastupiti u doigravanju. Ko je jedan Bevanda da zabrani Spahiću, Džeki i ostalima da igraju utakmice za svoju domovinu? Napomenuo bih da su se predstavnici UEFA-e čudili zašto nam je toliki problem izabrati jednog predsjednika, ali kada su shvatili ozbiljnost situacije i vidjeli konačan ishod bili su ljuti i razočarani. Sa razlogom. No, sa njima nema šale, kako neki misle. Sutra možemo očekivati odluku o suspenzijama. Sa velikom zebnjom iščekujem taj dokument“.

Podvukao je da je jedina dobra stvar u svemu što će najvjerovatnije čelni ljudi NSBiH biti drastično sankcionisani:

"Svima je poznat moj stav prema predsjedništvu. Uostalom, sve sam javno rekao i na samoj skupštini. Oni žele da sahrane nogomet u BiH. Međutim, vjerujem kako će oni doživotno biti odstranjeni iz NSBiH. Ja ću se i dalje nastaviti boriti protiv svih nepravdi, kako u Savezu tako i protiv 'Zrinjskog' koji ne dozvoljava 'Veležu' da igra na svom stadionu. Uskoro slavimo 90 godina postojanja i želimo igrati pod Bijelim Brijegom", zaključio je razgovor za naš portal Samir Ćemalović.