Nogomet
0

Za plasman na SP Belgijancima po 200.000 eura

Totalsport
Reprezentativci Belgije (Foto: AFP)
Reprezentativci Belgije (Foto: AFP)
Reprezentativci Belgije dobit će po 200.000 eura premije ukoliko se plasiraju na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, navodi portal dh.be.

Osim što će svaki igrač koji je sudjelovao u svih deset kvalifikacijskih utakmica zaraditi 200.000 eura u slučaju osiguravanja "vize" za SP, dobit će i po 8.000 eura za svaku pobjedu, odnosno po 4.000 eura za svaki remi u aktualnim kvalifikacijama. S obzirom da Belgija u ovom trenutku na kontu ima šest trijumfa i jedan neodlučeni ishod, jasno je da je svaki reprezentativac koji je sudjelovao u tim dvobojima već zaradio 52.000 eura.

Bogate su nagrade igrači dogovorili prošlo ljeto uoči prijateljske utakmice protiv Engleske. Vincent Kompany, Thomas Vermaelen i Timmy Simons su od čelnika saveza zatražili da im udvostruče premije u odnosu na prošle kvalifikacije kada je pobjeda vrijedila 6.500, a remi 3.250 eura. Vodeći ljudi belgijskog nogometa nisu pristali udvostručenje, ali su zato ponudili igračima spomenutih 200.000 eura za plasman na SP.

Očito je to bio dodatni veliki motiv za Belgijance koji su tri utakmice prije kraja kvalifikacija vodeći u grupi A s 19 bodova (tri više od Hrvatske) i velikim koracima grabe prema Brazilu.