Zanimljiva imena
14

Za kojim igračima "trče" klubovi u Španiji u završnici prijelaznog roka?

DP
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Dok su neki klubovi već završili posao, drugi se grčevito bore za pojačanja, a u finišu zimskog prijelaznog roka u Španiji bit će vrlo zanimljivo vidjeti koje igrače će španski klubovi dovesti u svoje redove.

Ostalo je još samo devet dana do kraja zimskog prijelaznog roka, a klubovi u Španiji pokušavaju okončati završne pregovore o kupovini i prodaji nogometaša. Španska Marca se kratko osvrnula na dosadašnji angažman svakog kluba.

Alaves - Fokus na vezni red

Alaves je i dalje u potrazi za centralnim veznim nogometašem, poslije povrede Tomasa Pine, iako su angažovali Victora Camarasa i Ismaela Gutierreza. Također, klubu je potreban i napadač nakon odlaska Johna Guidettija u Hannover jer su opcije u napadu samo Lucas Perez i Joselu.

Athletic Bilbao – Dolasci samo u slučaju odlazaka

Athletic nikoga nije angažovao niti prodao te klub ne planira napraviti bilo kakve promjene u januaru. Eventualno dovođenje pojačanja moglo bi se dogoditi ako neki od ključnih igrača napuste tim, što je malo vjerojatno.

Atletico Madrid – Cavani je prioritet

Obje strane su odlučne pokušati se dogovoriti, uprkos cijeni od 30 miliona eura, koliko Paris Saint-Germain traži za Edinsona Cavanija.

Prva ponuda je odbijena, ali igrač želi napustiti ekipu i svojevoljno je odlučio ne nastupiti na dvije uzastopne utakmice kako bi izvršio dodatni pritisak na klub, iako je trener izjavio da Cavani izostaje zbog povrede.

Alternativa za Atletico može biti i Alexandre Lacazette, iako dolazak bilo kojeg od njih dvojice ovisi i o eventualnom odlasku Thomasa Lemara.

Barcelona – Potraga za napadačem

Osnovno pitanje za Katalonce je hoće li biti završen posao s potencijalnom zamjenom za povrijeđenog Luisa Suareza jer klub ima vrlo ograničen budžet.

Carles Alena je otišao na posudbu u Betis, a Jean-Clair Todibo u Schalke. Trener Barcelone Quique Setien ne želi više nikoga pustiti, usprkos zanimanju Intera i Juventusa za Artura Vidala i Ivana Rakitića.

Betis – Sve je otvoreno

Betis je već učinio veliki posao dovođenjem Carlesa Alene i Guida Rodrigueza.

Postoji mogućnost da konkurencija na još nekim pozicijama bude pojačana do kraja mjeseca, ali to će ovisiti isključivo o prilikama na nogometnom tržištu.

Celta – Potraga za defanzivnim veznim igračem i krilom

Nakon dovođenja Jeisona Murilla, sljedeće mete za Celtu su Oscar Garcia, Oriol Romeu i Cristian Tello, kako bi popunila rupe u veznom redu i na krilima.

Stanislav Lobotka, Claudio Beauvue i David Costas nalaze se pred izlaznim vratima kluba.

Eibar – Dva ili tri nova potpisa

Od decembra, menadžment kluba razmišlja o zimskom prijelaznom roku što jasno pokazuje da posao obavljen u ljetnom nije bio dobar.

Klub ima na raspolaganju još 5 miliona eura za plate i cilj im je dovesti dva ili tri pojačanja. Prva želja im je Aitor Bunuel iz Racinga, a također su u potrazi za napadačem.

Espanyol – Potraga za desnim krilom

Espanyol je bio efikasan u ovom prijelaznom roku i doveo je Leandra Cabreru u odbranu i Raula de Tomasa u napad. Sada su u potrazi za desnim krilom.

Najveće želje su Cristian Tello i Ibai Gomez, a ako pregovori ne urode plodom, rezervna opcija je Adrian Embarba iz Rayo Vallecana.

Getafe – Brahim je meta

Nakon što su Raul Carnero i Markel Bergara napustili klub, povrh neočekivanog odlaska Leandra Cabrere, klub je u potrazi za zamjenama.

Enric Gallego bi također mogao otići, a nogometaš Real Madrida Brahim Diaz i još jedan centralni branič su prioriteti kluba.

Granada – Potraga za napadačem i središnjim defanzivcem

Klub je ekspresno angažirao Dimitrija Foulquiera, i sada je fokusiran na dovođenje središnjeg defanzivca i napadača kako bi pojačao konkurenciju. Spominje se Jesus Vallejo, nogometaš Reala koji je bio na posudbi u Wolverhampton, ali pregovori ne idu najbolje.

Randy Nteka je glavni kandidat za zamjenu Adriana Ramosa, međutim Granada će imati veliku konkurenciju, jer su mnogi klubovi pokazali zanimanje za ovog napadača.

Leganes - Napadači

Prioritet kluba je dovesti jednog ili dvojicu napadača, a prve želje su Christian Stuani i Mariano Diaz.

Alternative su Shon Weissman (Wolfsburg), Ruben Sobrino (Valencia), Miguel Angel Guerrero (Olympiacos) i Jese Rodriguez (Sporting de Portugal).

Levante – Bez pojačanja

Rezervni golman ekipe Oier Olazabal mogao bi napustiti tim i to bi mogla biti jedina promjena u timu ove zime.

Levante i nema potrebu za većim promjenama. Paco Lopez je zadovoljan ekipom, a jedino bi u slučaju neke ozbiljne ponude i odlaska klub razmišljao o pojačanju.

Mallorca – Potraga za lijevim krilnim defanzivcem

Pablo Chavarria je na izlaznim vratima i prioritet kluba je dovođenje lijevog krilnog defanzivca. Jedino dosadašnje pojačanje je Alejandro Pozo.

Osasuna – Enric Gallego

Osasuna želi dovesti napadača, a glavni kandidat bi mogao biti Enric Gallego. Lillo Castellano bi uskoro mogao napustiti ekipu i krenuti stopama Luisa Perea i Brandona Thomasa, tako da bi Osasuna mogla potražiti i novog rezervnog desnog defanzivca.

Real Madrid – Poslije Reiniera, niko više

Real Madrid neće više dovoditi nove igrače, nakon što je završen posao s Reinierom Jesusom, kao velikim zalogom za budućnost.

Real Sociedad – Fokus na Januzaja

Ne očekuje se da Baski potpišu novog igrača, jer bi se na teren uskoro trebali vratiti Aritz Elustondo, David Zurutuza i Asier Illarramendi, koji nisu bili prisutni zbog povreda.

Priča se da je Roma navodno zainteresovana za Adnana Januzaja, i bit će zanimljivo vidjeti kako će se stvari odvijati.

Sevilla – Ništa nije isključeno

Tri igrača su napustila Sevillu, a za sada je stigao samo En-Nesyri za 20 miliona eura. Sevilla čeka da Atletico, Tottenham i Barcelona zaključe svoje ugovore kako bi u završnici prijelaznog roka dovela još nekoliko nogometaša.

Prioriteti su centralni ili lijevi krilni napadač.

Valencia – Cancelo ili Florenzi

Trener Albert Celades traži rješenja poslije povrede Thierryja Correie i Cristiana Piccinija, pa je desni krilni defanzivac za Valenciju prioritet.

Joao Cancelo je prvi izbor, iako klub mora voditi računa o financijskom fair-playu. Alternativa bi mogao biti Alessandro Florenzi iz Rome.

Valladolid – Osam utakmica bez pobjede kao teret

Nekoliko igrača je otišlo, a do sada jedino pojačanje je Raul Carnero. Direktori kluba žele se fokusirati na igrače iz omladinske škole, ali niz od osam utakmica bez pobjede mogao bi ih natjerati uložiti dodatna sredstva u igrače.

Villarreal – Zamjena za Toka Ekambija

Villarrealu je potreban novi napadač kako bi nadoknadio odlazak Karla Toka Ekambija. Klub i dalje razmatra sve opcije.