Znao kako ga uvjeriti
0

Za dovođenje Halilhodžića zaslužan je Raouraoua

Sarajevo-x.com
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Poučen iskustvima koje je proživio nakon otkaza s klupe reprezentacije Obale Slonovače, bh. stručnjak Vahid Halilhodžić poručio je kako više nikad neće prihvatiti posao u Africi. Ipak, ponudu Alžira nije mogao odbiti i to zahvaljujući predsjedniku Alžirskog fudbalskog saveza.

Bivši trener Paris St. Germaina, koji je sa reprezentacijom Alžira potpisao trogodišnji ugovor, ima veliko povjerenje predsjednika Alžirskog fudbalskog saveza (FAF) Mohameda Raouraouae.

"Gospodin Raouraoua je znao kako razgovarati sa mnom i uvjeriti me", rekao je Halilhodžić za alžirski dnevni list El Heddaf. "Projekat koji mi je predstavio vrlo je privlačan. Na kraju me uspio ubijediti. Njegove riječi su bile jasne i ambiciozne. Zapravo, prije toga smo već nekoliko mjeseci bili u kontaktu."

Halilhodžić nije izostavio napomenu da se predsjednik alžirskog saveza i on međusobno jako poštuju i da im stoga nije bilo teško naći zajednički jezik.

Novi selektor Alžira već je počeo analizirati igru tima u proteklih deset mečeva, a prijateljska utakmica protiv Tunisa najvjerovatnije neće biti odigrana 10. augusta u Italiji. Novi trener je kao glavni razlog naveo psihičko stanje igrača nakon utakmice protiv Maroka i potrebu da se bolje upoznaju.

Iako su šanse da se Alžir plasira na Afrički kup nacija 2012. godine minimalne, Halilhodžić (59) ne planira posustati, piše Liberte.

Sljedeće subote na pres-konferenciji će iznijeti planove za meč protiv Tanzanije, te otkriti imena svojih pomoćnika.