Zvanično predstavljanje u Alžiru
0

Halilhodžić: Učinit ću sve da uspijem

Totalsport
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Vahida Halilhodžića u subotu su iz Alžirskoga nogometnog saveza predstavili kao novog selektora reprezentacije na konferenciji za novinare održanoj u glavnom gradu Alžiru.

"Potpisao sam trogodišnji ugovor. Moja je misija plasirati se na Kup nacija 2013. godine te na Svjetsko prvenstvo godinu dana potom. Ne uspijemo li se plasirati na Kup nacija 2013. godine, podnijet ću ostavku", rekao je 59-godišnji bosanski trener novinarima.

Naglasio je da će učiniti sve kako bi popravio tehničko-taktičke performanse ekipe koja ima sjajan potencijal.

"Istina je da neće biti lako s obzirom na vremenski faktor, ali sam prihvatio izazov. Moramo uspjeti. Učinit ću sve da uspijemo", dodao je bivši trener zagrebačkog Dinama.

Naslijedio je Halilhodžić Abdelhaka Benchikhu, koji je podnio ostavku nakon gostujućeg 4-0 poraza od regionalnog rivala Maroka, čime su Alžirci praktički ostali bez izgleda za plasman na Kup nacija iduće godine.

Sljedeće će se kontinentalno prvenstvo Afrike odigrati 2013. godine u Libiji. Iz Afričkoga nogometnog saveza (CAF) odlučili su promijeniti ritam turnira kako se ubuduće svake četiri godine ne bi poklapao sa Svjetskim prvenstvom.