Nogomet
1

Xavi: Želimo se revanširati Brazilu na SP-u

Totalsport
Xavi Hernandez (Foto: EPA)
Xavi Hernandez (Foto: EPA)
Vezni nogometaš Barcelone Xavi Hernandez priznao je da se nada da će španska reprezentacija na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu dobiti priliku revanširati se Brazilu za poraz na Kupu konfederacija.

Podsjećamo, Brazil je lani u finalu Kupa konfederacija na Maracani deklasirao svjetske prvake s 3-0. U teoriji bi se novi sudar ovih reprezentacije mogao dogoditi već u osmini finala ovogodišnjeg SP-a budući da je domaćin Brazil u grupi A s Hrvatskom, Meksikom i Kamerunom, a Španija u susjednoj grupi B s Holandijom, Čileom i Australijom.

"Mogli bismo igrati u osmini finala. Ili zašto ne u finalu? Svašta se može dogoditi s obzirom na tešku grupu koju smo dobili. A ni grupa u kojoj je Brazil nije lagana. Nogomet uvijek nudi priliku za revanš. Nadajmo se da ćemo je dobiti na SP-u i to što je kasnije moguće", rekao je Xavi u intervjuu za Fifa.com.

Mogući dvoboj protiv Brazila sjajni nogometaš ipak ne vidi kao priliku za osvetu.

"Uopće ne. Fokusirani smo na činjenicu da smo izvučeni u nezgodnu grupu, jednu od najtežih na prvenstvu. Idemo se takmičiti, želimo ostaviti dobar dojam i odbraniti naslov, ali s obje smo noge na zemlji", zaključio je Xavi.