Novi rekordi
0

Xavi upisao rekordni 550. nastup za Barcelonu, Guardiola 150.

Totalsport
Xavi Hernandez (Foto: AP)
Xavi Hernandez (Foto: AP)
Nogometašima Barcelone dva su remija bila dovoljna za plasman u četvrtfinale španskog Kupa kralja, a uzvratni protiv Athletica u srijedu donio je i neke rekorde.

Podsjetimo da je prva utakmica ovih suparnika završila bez golova na Barceloninom stadionu Camp Nou, dok je uzvrat na San Mamesu ponudio dva pogotka, po jednoga u mreži svake ekipe. Barcelona je time, zahvaljujući golu u gostima, izborila plasman među posljednjih osam u takmičenju.

Ukupno 130. službeni nastup za Erica Abidala u dresu "katalonskog ponosa" ovjenčan je prvim golom koji je, pokazalo se, bio i odlučujući.

U istoj je utakmici klupski rekorder postao Xavi Hernandez kojem je ovo bila 550. utakmica u Barceloninom dresu. Do srijede je bio izjednačen na vječnoj listi nastupa s braničem Miguelom "Miguelijem" Bernandom koji je u razdoblju od 1973. do 1988. godine odigrao 549 utakmica za Katalonce.

Nadalje, Barcelonu je 150. puta s klupe vodio Josep Guardiola. Samo su petorica trenera prije njega toliko izdržala na vrućoj Barcinoj klupi. U tom broju utakmica Guardiola je ostvario omjer od 110 pobjeda, 27 remija i samo 13 poraza, a sve to zapakirao u osam naslova u samo godinu i pol vođenja tima.

Dodajmo ovome i da je remijem Barcelona produljila niz utakmica bez poraza na brojku 25. Klupski rekord koji datira iz 1973/74 iznosi 27.

Trofej Kupa kralja Katalonci su dosad osvojili 25 puta.