Uoči revanša polufinala LP
0

Xavi: Igrače Chelseaja očekuje pakao

Klix.ba
Xavi Hernandez
Xavi Hernandez
Veznjak Barcelone Xavi Hernandez je izjavio kako navijači katalonskog kluba pripremaju pakao nogometašima Chelseaja u revanšu polufinala Lige prvaka, koji je na rasporedu u utorak.

Tim talijanskog stručnjaka Roberta di Mattea stiže na Camp Nou s prednošću od 1:0 iz prvog susreta. Okršaj dolazi samo tri dana nakon što je Barca u El Clasicu poražena od najljućeg rivala Real Madrida, čime je najvjerovatnije izgubila svaku šansu da osvoji titulu ove sezone u nacionalnom prvenstvu.

No, Xavi je optimističan uoči revanša te ističe kako vjeruje da navijači mogu dati snagu njemu i saigračima kako bi se vratili na pravi kolosijek i izborili finale LP.

"Igramo za finale i to govori sve. Fanovi odlično znaju kakav je značaj te utakmice i zaista trebamo njihovu podršku, kao što nam je uvijek pruže u ovakvim prilikama. Nesumnjivo, igrače Chelseaja očekuje pakao", kaže Xavi, prenosi The Sun.

Trener katalonske ekipe Pep Guardiola također razmišlja pozitivno te ističe da je njegov tim favorit za prolaz u finale uprkos porazu u prvom susretu polufinala. Barcelona do kraja sezone može "dohvatiti" još jedan trofej, za što će trebati savladati Athletic Bilbao u finalu Kupa kralja. "Titulu smo možda izgubili, ali u igri su nam još dva naslova. Nastavit ćemo se boriti, kako bismo što bolje okončali sezonu", dodao je Xavi.