Reakcije nakon polufinala
0

Xavi: "Dominirali smo protiv Nijemaca", Klose: "Ništa nam nije uspijevalo"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Minimalnom 1-0 pobjedom nad Njemačkom španska nogometna reprezentacija izborila je svoje prvo finale u istoriji svjetskih prvenstava.

Uspjeli su Španci u polufinalnom dvoboju Nijemce zbiti na njihovu polovinu i otupiti im oštricu napada koja je tako sjajno funkcionirala u dvobojima osmine finala i četvrtfinala protiv Engleske (4-1), odnosno Argentine (4-0).

Dominirala je "furija" posjedom lopte od početka, a na kraju su uspjeli slomiti “elf” u 73. minuti, kada je nakon Xavijevog kornera loptu glavom u mrežu zakucao Carles Puyol.

"Oduševljeni smo pobjedom koja je u potpunosti zaslužena. Ekipa je napravila sjajan posao, pritiskali smo protivnika, dominirali smo nad Njemačkom, posebno u drugom dijelu. Osjećali smo se dobro na terenu i kontrolirali smo loptu. Uz sve to imali smo sreće postići gol nakon kornera, kada je sjajno zabio Puyol. Zalužili smo pobjedu i pokazali smo snagu na terenu", komentirao je Xavi, asistent kod jedinog gola na utakmici.

Osvrnuo se Xavi i na protivnika u finalu, reprezentaciju Holandije:

"Holandija je sjajna ekipa koja ima redom sjajne igrače, posebno u veznoj liniji i napadu. Ali na nama je da igramo svoju igru. Ako ćemo igrati kao protiv Njemačke, imat ćemo veliku šansu za naslov."

Svoj je komentar nakon utakmice dao i napadač njemačke reprezentacije Miroslav Klose, koji se propustio upisati u strijelce i tako se izjednačiti s Ronaldom na tabeli najboljih strijelaca u povijesti Mundijala. Ostao je Klose na ukupno 14 postignutih golova, dok je Brazilac zabio gol više.

"Bili smo prezauzeti odbranom, pa nismo stigli napasti. Španci su igrali pametno. Kada smo i uspijevali doći u posjed lopte, pokušavali smo s njom nešto napraviti, ali nam nije uspijevalo. Pokušavali smo također usporiti ritam utakmice, ali ni to nam nije pošlo za rukom. Za razliku od ostalih utakmica dosad, nismo uspjeli napadati. Razočaran sam porazom i činjenicom da smo izgubili priliku za borbu za naslov", rekao je Klose.