Nogomet
0

Xavi: Bili su nepravedni prema Sneijderu

Totalsport
Xavi Hernandez (Foto: AP)
Xavi Hernandez (Foto: AP)
U utrci za FIFA-inom Zlatnom loptom ove 2010. godine su ostala još samo trojica nogometaša. U pitanju je tercet Barceloninih igrača, Lionel Messi, Xavi i Andre Iniesta.

Po prvi put će ove sezone ovu uglednu nogometnu nagradu zajedno dodijeljivati FIFA (Međunarodna nogometna organizacija) i France Football. Najviše prašine je ove godine podiglo neuvrštavanje Holanđanina Wesleyja Sneijdera među tri posljednja koja kandidiraju za naslov, s obzirom da je Interov veznjak prošle sezone s milanskim klubom osvojio tri pehara (Liga prvaka, Serie A i talijanski Kup), a uz to je i sa Holandijom igrao finale na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

S tim se složio i jedan od trojca koji kandidira za ovaj laskavi naslov.

"Shvatam ljutnju Sneijdera, svih navijača Intera i bilo koga ko podržava Sneijdera. Po mom je mišljenju imao fantastičnu sezonu i trebao se naći među posljednja tri, to sigurno", rekao je Barcelonin veznjak Xavi, koji se i ovom prilikom samo nakratko vratio "el clasicu" u kojem je zabio prvi od pet pogodaka Barcelone.

"Pobjeda protiv Reala je uvijek posebna. Sada taj uspjeh moramo nadograđivati nastavkom pobjedničke serije", završio je Xavi.