Ostvario san
1

"Wonderkid" stiže u Real: Potpisao za Kraljeve iako mu je Barcelona ponudila više

Klix.ba
Vinicius Junior (Foto: EPA-EFE)
Vinicius Junior (Foto: EPA-EFE)
Brazilski napadač Vinicius Junior (17) ostvario je svoj nogometni san i preko noći postao priča dana u Španije budući da je nogometaš Flamenga potpisao ugovor s Real Madridom težak 45 miliona eura, iako se za njega doslovno otimala i Barcelona.

Naime, njegov menadžer otkrio je kako su Katalonci ponudili i više od Realovih 45 miliona kako bi ovaj talent završio na Camp Nou, ali posao je na kraju ipak propao.

"Barcelona je nudila više od Reala, ali na kraju smo se ipak odlučili za klub iz Madrida, jer su neki drugi uvjeti i dugoročni planovi bili prihvatljiviji", rekao je menadžer Frederico Pena za španske medije.

Podsjetimo, Junior je u kratkoj profesionalnoj karijeri već najavio da bi mogao postati nova velika zvijezda svjetskog nogometa.

Za brazilsku kadetsku reprezentaciju je u 15 utakmica postigao čak 12 golova, a sa samo 17 godina je skupio i gotovo 1.000 minuta u dresu prvoligaša Flamenga.

"Najviše mi se sviđaju Cristiano Ronaldo i Gareth Bale te sam zato jako sretan zbog dolaska u jedan od najvećih klubova svijeta", rekao je Junior, koji bi 2019. godine trebao preseliti na Santiago Bernabeu.