Mendesovo carstvo
10

Wolverhampton želi kupiti Pepea od Bešiktaša i proširiti portugalsku koloniju

Klix.ba
Pepe (Foto: EPA-EFE)
Pepe (Foto: EPA-EFE)
Iskusni defanzivac Pepe bi u 36. godini mogao zaigrati u najjačoj svjetskoj ligi, engleskom Premiershipu.

Iako je po odlasku iz Real Madrida u Bešiktaš nagovijestio da će završiti karijeru u turskom klubu, čini se da će Portugalac ipak imati još jedan klub u bogatoj karijeri, tek peti po redu.

Prije Bešiktaša i Reala reprezentativac Portugala je igrao samo još za Porto i Maritimo, a nova destinacija će mu najvjerovatnije biti Wolverhampton.

Iako su nakon Svjetskog prvenstva na kojem je upisao 99. nastup za državni tim Porto stidljivo nagovijestio da razmišlja o njegovom vraćanju na Dragao, čini se da od toga neće biti ništa.

Naime, Wolverhampton, koji je prava mala portugalska kolonija, bi tako mogao proširiti listu portugalskih igrača zahvaljujući samo jednom čovjeku - čuvenom nogometnom menadžeru Jorgeu Mendesu.

Mendes je počeo da vuče sve konce u Wolverhamptonu kada je klub kupila kineska Fosun grupacija koja ima udio u Mendesovoj menadžerskoj agenciji.

Tako je najprije na poziciju menadžera Wolvesa "postavio" Nuna Espirita Santa, a potom je u "Vukove" doveo čak osam Portugalaca (Joao Moutinho, Rui Patricio, Ruben Neves, Ivan Cavaleiro, Helder Costa, Diogo Jota, Ruben Vinagre i Roderick Miranda), a ukoliko se i Pepe priključi ekipi, Wolvesi će imati više Portugalaca od portugalskih giganata Sportinga (8), Porta (6) i Benfice (6).

Bešiktaš za Pepea traži 8 miliona eura, a konačan odgovor bi trebali saznati već početkom iduće sedmice.