Pobjeda 2:1
85

Wolverhampton savladao Manchester United i plasirao se u polufinale FA cupa

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Wolverhamptona savladala je Manchester United na domaćem terenu rezultatom 2:1 te su osigurali plasman u polufinale engleskog FA cupa.

Crveni đavoli tokom samog takmičenja imali su daleko najteži raspored, a na putu do četvrtfinala oni su ostvarili dvije gostujuće pobjede protiv Arsenala i Chelseaja. Ipak, u četvrtfinalu nisu imali odgovor na sjajnu defanzivnu igru Wolverhamptona i razočarani se vraćaju kući.

No, krenimo redom. U prvom poluvremenu Manchester United gotovo sve vrijeme je kontrolisao loptu, ali nisu imali pravih prilika. U prvih 45 minuta bilježimo tek pokušaj Rashforda, dok je na drugoj strani Jota imao sjajnu priliku za domaće, međutim Romero je odbranio ovaj udarac.

Već na početku drugog poluvremena domaći tim je krenuo puno agresivnije prema golu Manchester Uniteda. Jimenez u 54. i Moutinho u 58. minuti nisu realizovali dobre prilike, ali nagrada za hrabru igru stigla je u 70. minuti kada Raul Jimenez nakon gužve u kaznenom prostoru Crvenih đavola matira Romera i donosi vodstvo svojoj ekipi.

Samo šest minuta nakon toga, Jota je istrčao sjajan kontranapad, oslobodio se svih defanzivaca Manchester Uniteda i rutinski je poslao loptu pored nemoćnog Romera za vodstvo od 2:0.

Jedino što je Manchester United uspio napraviti do kraja meča je utješni pogodak Marcusa Rashforda iz 95. minute, ali poslije toga nije bilo vremena za igru i domaći navijači proslavili su plasman u polufinale.

Pored Wolverhamptona, plasman u polufinale osigurale su ekipe Manchester Cityja i Watforda, dok će posljednji polufinalista biti poznat u nedjelju nakon meča između Millwalla i Brightona.