Liga prvaka
21

Wolfsburg savladao Salzburg, gostima nije pomogao ni eurogol štopera

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Wolfsburga pobijedili su na Volkswagen Areni u 4. kolu Lige prvaka ekipu Salzburga rezultatom 2:1 te su tako došli do prvog trijumfa u novoj sezoni elitnog klupskog evropskog takmičenja.
Meč je sjajno počeo za domaću ekipu budući da je Baku na asistenciju Gerhardta doveo Wolfsburg u vodstvo već u trećoj minuti meča.

Njemački tim je vrlo brzo prepustio inicijativu gostima, koji su nešto bolju igru u generalno lošem prvom poluvremenu krunisali u 30. minuti i to na sjajan način. Štoper gostiju Wober je u stilu najboljih izvođača slobodnih udaraca efektno pogodio mrežu domaćih za 1:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Pogodak Wobera možete pogledati ovdje.

Pola sata prije kraja meča Wolfsburg je ponovo došao u vodstvo, a ovaj put strijelac je bio Nmecha.

Do kraja meča igralo se uglavnom na sredini s mnogo grešaka, pogotovo gostujuće ekipe pa se rezultat utakmice više nije mijenjao te je njemački tim došao do prve pobjede u Ligi prvaka.

Wolfsburg se večerašnjom pobjedom probio na drugo mjesto grupe i od današnjeg protivnika i lidera Salzburga ima dva boda manje. Njemački tim u narednom pretposljednjem kolu gostuje Sevilli, dok će Salzburg ponovo igrati u gostima, ovaj put protiv Lillea.

Rezultat i strijelci:

Wolfsburg - Salzburg 2:1 (Baku 3', Nmecha 60' - Wober 30')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore