Hoće li šeici odriješiti kesu?
0

Wolfsburg sad traži 50 miliona funti za Džeku

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Bogati vlasnici Manchester Cityja pripremili su talijanskom menadžeru Robertu Manciniju 100 miliona funti za januarski nogometaški šoping, piše britanski Goal.com.

Listu želja predvodi bh. napadač Wolfsburga Edin Džeko, za kojeg su "građani" spremni potrošiti 35 miliona funti. Wolfsburg, piše Goal.com, sada traži 50 miliona funti!

U Cityju neće pristati na odštetu veću od 35 miliona funti, ali su spremni, navodi se također, nadomjestiti razliku ponekim igračem iz vlastitog prebukiranog kadra.

Navodno su pismo namjere Manciniju vlasnik kluba šeik Mansour i predsjednik Khaldoon Al Mubarak poslali prije tjedan dana. O akcijama na januarskom tržištu nogometaša dvojica Arapa ovog vikenda u Abu Dhabiju razgovaraju s prvim administrativcima kluba, direktorom Garryjem Cookom i sportskim direktorom Brianom Marwoodom, koji su na šeikov poziv doputovali na Veliku nagradu Abu Dhabija, utrku Formule 1 na Yas Marini.

Vijest o novom vrtoglavom ulaganju u jačanje kadra dolazi nakon što je klub prošlog mjeseca objavio gubitak od 121 miliona funti u prethodnom 12-mjesečnom poreznom razdoblju. Golemi su minus najvećim dijelom generirale ovoljetne investicije u pojačanja, na koja je potrošeno 97 miliona funti netto.