Bundesliga
0

Wolfsburg remizirao, pogodak Džeke

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Wolfsburga su u susretu sedmog kola njemačke Bundeslige u nedjelju u Gelsenkirchenu odigrali neriješeno 2:2 sa Schalkeom.

Domaći su došli u vodstvo u 20. minuti golom Kuranyija, a na 1:1 je izjednačio bh. reprezentativac Džeko u 51. minuti. Wolfsburg je u 66. minuti došao do preokreta golom Silve, a konačnih 2:2 postavio je Kuranyi u trećoj minuti sudijske nadoknade. Minutu ranije Džeko je mogao osigurati pobjedu svoje ekipe, ali je sa desetak metara šutirao direktno u golmana Schalkea.

Hamburger SV je u gostima savladao Cottbus sa 2:1 i tako zadržao prvo mjesto na tabeli.

U derbiju kola Stuttgart je u subotu pobijedio Werder, dok je Bayern nastavio očajnu seriju remijem u Munchenu protiv Bochuma. Hoffenheim, za koji nastupaju bh. reprezentativci Ibišević i Salihović, pobijedio je Eintracht i zadržao se na vrhu tabele.

Rezultati sedmog kola:

petak: Arminia - Karlsruhe 1:2

subota: Bayer Leverkusen - Hertha 0:1 Bayern - Bochum 3:3 Hoffenheim - Eintracht 2:1 Stuttgart - Werder 4:1 Borussia M. - Keln 1:2

nedjelja: Borussia D. - Hannover 1:1 Cottbus - Hamburger SV 1:2

Schalke - Wolfsburg 2:2

Tabela: Hamburger SV 16 bodova, Hoffenheim i Stuttgart po 13, Bayer Leverkusen, Borussia D. i Schalke po 12, Werder i Hertha po 11, Keln 10, Wolfsburg, Bayern i Karlsruhe po devet, itd.