Nogomet
0

Wolfsburg razmišlja o ulaganju žalbe na UEFA-u

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U njemačkome nogometnom prvaku Wolfsburgu smatraju se teško oštećenim u dvoboju s Manchester Unitedom na Volkswagen Areni, te razmišljaju o slanju žalbe na UEFA-u.

Razlog tome jest sudijska nepravda koja ih je snašla u 13. minuti utakmice, kada je nizozemski sudija Bjorn Kuipers propustio dosuditi očiti 11-erac nakon prekršaja Michaela Carricka na Japancu Makotou Hasebeu u 16-ercu.

  • Razmotrit ćemo situaciju i odlučiti hoćemo li se žaliti – rekao je pomoćnik trenera Armina Veha Frank Aehlig, dok je direktor kluba Jürgen Marbach dodao:

  • Gledao sam utakmicu u društvu predsjednika Manchester Uniteda. Priznao je da smo bili bolja ekipa

Da nesreća bude veća, gol za 3-1 Volfsburžani su dobili nakon stopostotne prilike pred golom Manchestera, koja bi im u tom trenutku značila plasman u osminu finala, obzirom da je paralelno u Istanbulu bilo 1-1 u dvoboju Bešiktaša i CSKA-a. Oštro prizemno ubacivanje Zianija s lijeve strane, međutim, nije pred golom u praznu mrežu uspio “stisnuti” Riether.

Saigrača je u zaštitu uzeo najbolji igrač domaćih Edin Džeko.

  • Nažalost, takav se promašaj zna dogoditi. Šteta, dogodila nam se istinska katastrofa – rekao je 23-godišnji Bosanac.

Nijemcima također vrijedi pričekati eventualnu suspenziju CSKA-a iz Lige prvaka, obzirom na dvojicu ruskih igrača, Sergeja Ignaševiča i Alekseja Berezuckog, koji su nastupali pod djelovanjem supstanci s popisa nedopuštenih, dopinških sredstava.

Pod utjecajem Sudafeda, sastojka u lijeku protiv prehlade, obojica su braniča igrali trećeg novembra u gostujućem remiju Moskovljana kod Manchester Uniteda (3-3).