Bundesliga
37

Wolfsburg odnio bod iz Minhena, nastavljena Bayernova kriza

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Bayerna i Wolfsburga podijelili su bodove u Minhenu u okviru 6. kola Bundeslige odigravši neriješeno 2:2.

Očito priče o Bayernovoj krizi imaju dobro uporište, a novi dokaz stigao je večeras kada nisu uspjeli pobijediti Wolfsburg, kojeg su prošle sezone u Bundesligi dva puta deklasirali.

Vidal je već u trećoj minuti imao dobru priliku da dovede Bayern u vodstvo, a u 19. Lewandowski je umalo pogodio iz slobodnog udarca.

Već u sljedećem napadu zaprijetio je i Wolfsburg preko Arnolda, a ekipa iz Minhena u vodstvo stiže u 33. minuti kada je Lewandowski pogodio iz penala, kojeg je prethodno skrivio Tisserand.

Devet minuta kasnije Robben je udvostručio prednost na asistenciju Rafihne i s rezultatom 2:0 otišlo se na odmor.

Robben je odmah na otvaranju drugog poluvremena promašio dobru šansu, a kazna je stigla devet minuta kasnije kada je Arnolds pogodio iz slobodnog udarca, nakon velike greške golmana Ulreicha.

Imao je Bayern preko Robbena u dva navrata i Ribery šansu da riješi pitanje pobjednika, ali šest minuta prije kraja meča uslijedila je kazna za sve promašaje.

Verhaegh je uputio lijep centaršut, koji Didavi pretvara u gol za konačnih 2:2.

Bayern je nakon večerašnjeg susreta ostao na drugom mjestu Bundeslige s istim brojem bodova kao lider Borussija, ali i utakmicom više, dok se Wolfsburg probio na 11. poziciju.