Nogomet
37

Wilmots se pribojava Višće i Lulića, Kompany upozorio na Džeku

Piše: D. B.
Marc Wilmots (Foto: EPA)
Marc Wilmots (Foto: EPA)
Selektor reprezentacije Belgije Marc Wilmots i kapiten Vicent Kompany obratili su se novinarima na današnjoj konferenciji za medije uoči sutrašnje utakmice protiv BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Belgijanci priželjkuju pobjedu, a posebno će motriti na Edina Džeku, Senada Lulića i Edina Višću.

Wilmots je rekao da bi bila velika greška ukoliko bi se njegova ekipa fokusirala samo na Miralema Pjanića i Edina Džeku, za koje je rekao da su veliki i sjajni igrači, ali da ne smiju zaboraviti Lulića i Višću, koji su opasni. Također, upozorio je na prekide zbog Pjanića, kojeg je uporedio sa legendarnim Juninhom.

Selektor Belgije je istakao da očekuje tešku utakmicu protiv kvalitetne BiH, koja mora napasti zbog imperativa dobrog rezultata. Dodao je kako se nada da će njegov tim imati dosta prostora te da su mu mane našeg tima dobro poznate.

Wilmots je kazao da želi prvo mjesto u grupi, zbog čega će njegovi izabranici učiniti sve da pobijede BiH.

Kapiten Vicent Kompany je najviše govorio o Edinu Džeki, bivšem saigraču iz Manchester Cityja. Kao jedini način zaustavljanja Džeke je naveo agresivnu igru jer je Edin, kako je rekao, veoma jak i opasan s obzirom da odlično šutira i lijevom i desnom nogom. Istakao je da mu se prostor ne smije ostavljati. Na kraju je rekao da poznaje Džekin stil igre i da ima rješenje za njega.

Utakmica Belgija - BiH se igra sutra s početkom u 20:45 sati.