Nogomet
10

Wilmots: Italija je najteži protivnik na otvaranju Eura; Conte: Moramo biti ratnici na terenu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Italija i Belgija se sastaju večeras u 1. kolu grupe E Eura u Francuskoj, a ljubitelji nogometa s pravom očekuju spektakl. Svoja očekivanja su otkrili selektori Marc Wilmots i Antonio Conte.

Wilmots je svjestan ogromnog izazova koji čeka njegove reprezentativce.

"Pobjeda protiv Belgije bi nam donijela mnogo samopouzdanja, dok bi nas poraz uzdrmao. Italija je veoma snažna reprezentacija i najteži protivnik na otvaranju Eura. Morat ćemo dati sve od sebe, biti u top formi od samog početka. Mislim da su Talijani najopasniji kad ih napadnete i stjerate uz zid. Njihova liga je među najjačim na svijetu, imaju kvalitetne igrače i dobro pripremljenog trenera", izjavio je Wilmots.

On se nada da će navijači biti 12. igrač njegovog tima.

"Nadamo se velikim stvarima. Kada imate reprezentaciju koja je u prošlosti napravila velike rezultate, normalno je da se nadate. Bodrit će nas 18.000 naših navijača, potreban nam je dvanaesti igrač jer neće biti lako", rekao je selektor Belgije.

Conte je istakao da njegovi izabranici moraju biti poput ratnika na terenu, ali i da moraju igrati pametno. Belgijance itekako respektuje.

"Na stadionu će biti 46 ratnika, 23 naša i 23 njihova. Osjećamo da naša zemlja ima velika očekivanja, dat ćemo sve od sebe. Važno je da budemo ratnici, ali i da igramo pametno, onako kako smo se pripremali. Suvišno je govoriti o reprezentaciji Belgije, svima su poznate njihove mogućnosti. Imaju sjajne igrače, jaki su na svakoj poziciji. Odlični su trenutno, a takvi će biti i u budućnosti", kazao je Conte.

Utakmica Italija - Belgija počinje u 21:00 sati.