NBA
10

Westbrook izabran za MVP-a lige, Brogdon savladao Šarića u borbi za rookieja godine

Klix.ba
Foto: Twitter/NBA
Foto: Twitter/NBA
Svečanost na kojoj je NBA liga dodijelila nagrade za najbolje u protekloj sezoni održana je sinoć u New Yorku nakon što je vodstvo lige odlučilo sve ujediniti na jednoj svečanosti za razliku od ranije kada se pojedinačno dijelila nagrada tokom doigravanja.

Russell Westbrook iz Oklahoma City Thundera izabran je za najkorisnijeg (MVP) igrača. Ove sezone imao je prosjek od 31,6 koševa, 10,7 skokova i 10,4 asistencije, a tokom sezone je upisao čak 42 triple-doubla.

U konkurenciji za igrača godine bili su još i James Harden (Houston Rockets) i Kawhi Leonard (San Antonio Spurs).

Za trenera godine izabran je Mike D’Antoni iz Houston Rocketsa ispred Gregga Popovicha (San Antonio Spurs) i Erika Spoelstre (Miami Heat).

Draymond Green iz ekipe Golden Statea je najbolji odbrambeni igrač, Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) je proglašen igračem koji je najviše napredovao, dok je Eric Gordon iz Houston Rocketsa najbolji "šesti" igrač.

Nagradu za rookieja godine dobio je Malcolm Brogdon iz Milwaukee Bucksa, a hrvatski košarkaš Dario Šarić i njegov ekipni kolega iz Philadelphia 76ersa Joel Embiid ostali su "kratkih rukava".