Premiership
0

West Ham želi Avrama Granta za Zolinog nasljednika

Totalsport
Avram Grant (Foto: Reuters)
Avram Grant (Foto: Reuters)
Iako je uspio spasiti West Ham od ispadanja iz Premiershipa, čini se da su dani Gianfranca Zole na klupi londonskog kluba odbrojani, a zamijeniti bi ga mogao Avram Grant.

Čelnici kluba nisu zadovoljni Zolinim radom, a ni 43-godišnji Italijan, prema pisanju Daily Mirrora, nije sretan odnosima s vodstvom Westa Hama.

Skorašnji se rastanak zato čini i više nego izglednim, a na prvo mjesto na listi želja za Zolinog nasljednika isplivao je Avram Grant. Mirror navodi kako je jedan od čelnika Westa Hama David Sullivan impresioniran Grantovim vođenjem Portsmoutha. Izraelac nije uspio spasiti finansijski posrnuli klub od ispadanja, ali se senzacionalno plasirao u finale FA Cupa u kojem će igrati protiv svoga bivšeg kluba Chelseaja.

"Tek kad završi sezona, sjest ćemo sa Zolom i odlučiti šta dalje", kazao je Sullivan koji nije želio pričati o mogućem novom menadžeru.

Mirror u kontekstu posla u West Hamu ponovno navodi i selektora hrvatske nogometne reprezentacije Slavena Bilića, no on je više puta naglašavao kako nema namjeru sjesti na klupu nijednog kluba dok vodi hrvatsku vrstu. Među kandidatima za Zolinog nasljednika su i bivši engleski selektor, a danas trener holandskog Twentea, Steve McClaren, kao i strateg Ajaxa Martin Jol.