The Sun
0

Zola ostaje na klupi West Hama

Totalsport
Gianfranco Zola (Foto: AP)
Gianfranco Zola (Foto: AP)
Subotnja pobjeda West Hama nad Wiganom (3-2) u 36. kolu Premiershipa uvjerila je vlasničku strukturu kluba s Upton Parka da aktuelni trener Gianfranco Zola (43) zaslužuje ostati i sljedeće sezone na klupi.

Pobjedom je West Ham osigurao opstanak u elitnom razredu engleskog nogometa dva kola prije kraja sezone i tako je napokon Zola, koji je “čekićare” preuzeo u septembru 2008. godine, dočekao trenutak mira nakon lavine kritika koje su dolazile na njegovu adresu posljednjih mjeseci.

Aktuelni ugovor Zolu za West Ham veže još godinu dana, a iako se nagađalo da će na kraju sezone napustiti klub, te se za potencijalnog njegovog nasljednika spominjao i hrvatski selektor Slaven Bilić, čini se da će ugovor odraditi do kraja.

"Nadam se da će ostati. Prošao je put do pakla i nazad. Bila je ovo za njega vrlo teška sezona", slikovito se izrazio jedan od suvlasnika West Hama David Gold. "Gianfranco je rekao da nas može održati u Premiershipu i to je učinio, nismo od njega mogli tražiti više. Vrlo sam optimističan što se tiče nastavka saradnje."