Nogomet
6

West Ham delkasirao WBA, Bešiću poluvrijeme u pobjedi Evertona

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 36. kolu Premiershipa West Ham je u gostima slavio protiv West Bromwich Albiona (3:0) čime je nastavio sjajan niz bez ligaškog poraza.

Ovo je deseti uzastopni meč bez poraza u Premiershipu za tim Slavena Bilića pri čemu su Čekićari upisali pet remija. Interesantno, četiri remija su zapravo upisana u prethodna četiri meča i svaki put je West Ham imao vodstvo do posljednjih 20 minuta meča. Primjerice, protiv Chelseaja i Leicestera su tek u finišu meča primali golove. West Ham nakon ove pobjede ima samo pet bodova manje od trećeg i četvrtog mjesta koja vode u Ligu prvaka. Stoga, spomenuti neriješeni ishodi mogu probuditi žal po završetku West Hamove sezone.

Strijelci za West Ham u ovom meču bili su Kouyate (34') i Noble (45+2, 79'). U narednom kolu Čekićari na svom terenu dočekuju Swansea.

Newcastle je golom Towsnenda (58') slavio protiv Crystal Palacea (1:0). Gosti su propustili šansu za izjednačenje kada je u 70. minuti Cabaye promašio penal. Ovo je jako bitna pobjeda za Newcastle u borbi za opstanak.

Stoke je na svojoj Britannij remizirao sa Sunderlandom(1:1). Domaći su poveli golom Arnautovića (50'), ali je konačnih 1:1 postavio Defoe u 94. minuti golom iz penala.

Optisana Aston Villa upisala je gostujući poraz od Watforda (3:2). Clark (28') i Ayew (48') pogađali su za goste, dok su golove za Watford postigli Abdi (45+2') i Deeney (90', 90+3').

Everton je na Goodisonu golovima Cleveryja (7') i Bainesa (64') savladao Bournemouth (2:1). Jedini gol za goste postigao je Pugh u devetoj minuti.

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić odigrao je prvo poluvrijeme za Everton, a zamijenio ga je Hilbert.

Tabela: