Dobra vijest za Inter
0

Wesley Sneijder spreman za Lille

Totalsport
Wesley Sneijder (Foto: AFP)
Wesley Sneijder (Foto: AFP)
Napokon jedna dobra vijest za navijače Intera. Holandski veznjak Wesley Sneijder bit će spreman za susret Lige prvaka protiv francuskog nogometnog prvaka Lillea u utorak.

Nakon novog prvenstvenog poraza kojeg su nogometaši Intera u subotu doživjeli na gostovanju kod Catanie (2-1) za trenera talijanskog prvaka Claudija Ranierija stigla je i jedna pozitivna informacija. Liječnička služba je potvrdila da se Holanđanin Wesley Sneijder potpuno oporavio od povrede, te da može konkurisati za sastav koji će se u srijedu na Giuseppe Meazzi suprotstaviti Lilleu u 3. kolu grupe B Lige prvaka.

Sneijder je povrijeđen još u dvoboju s Bolognom 24. prošlog mjeseca i od tada nije igrao. Prošle sedmice je započeo s treninzima, ali nije mogao pomoći svojoj ekipi u prvenstvenom susretu s Catanijom.

Nakon što su na otvaranju Lige prvaka doživjeli neočekivani domaći poraz od turskog Trabzonspora nogometaši Intera su se dijelom iskupili pobjedom u Moskvi protiv CSKA, no ukoliko žele prolaz u drugu fazu takmičenja ne smiju si priuštiti novi domaći kiks.