Nogomet
0

Werder pobijedio, u Parizu bez golova

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ekipa Werdera pobijedila je u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa UEFA-e Udinese u Bremenu s 3-1, dok su PSG i kijevski Dinamo na Parku prinčeva u Parizu odigrali 0-0.

Do 87. minute susreta u Bremenu činilo se da će Werder na vrlo miran uzvrat u Udine. Naime, njemački klub vodio je do tog trenutka s 3-0, a onda je pogodak nade za goste postigao Fabio Quagliarella. Lopta mu se sretno odbila, te ju je s pet metara zakucao u mrežu.

Sjajnu utakmicu za Werder odigrao je Brazilac Diego. Zabio je dva pogotka, u 34. i 67. minuti, a ovaj drugi bio je posebno lijep i atraktivan. Varkom tijela izbacio je svog čuvara D'Agostina iz igre, a onda je desnicom loptu s 11 metara vrlo precizno smjestio u desni ugao gola slovenskog go,mana Handanoviča.

Prvi pogodak zabio je Brazilac iz kontranapada, kojeg je okončao finim prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora. U 69. minuti, Hugo Almeida je iz kontranapada poentirao za 3-0. Ipak, gosti su u završnici postigli pogodak koji im ostavlja nadu da u uzvratu mogu izboriti plasman u polufinale.

Iako je Diego zabio dva pogotka, potez utakmice možda je ipak bila bomba Nalda s više od 30 metara u 31. minuti. Handanovič nije uspio reagirati, ali je lopta pogodila vratnicu.

No, zato su Ognjen Vukojević i Goran Sablić odigrali svih 90 minuta za kijevski Dinamo, koji je u gostima kod PSG-a odigrao 0-0. Bila je to utakmica koja se po ljepoti igre sasvim sigurno neće dugo pamtiti. Obje su ekipe zapucale prema golu po 11 puta, no, Parižani samo dva puta u okvir, a Kijevljanji četiri puta.

Najbliži poentiranju bio je PSG u 30. minuti, kada je Chantome iz blizine uputio snažan niski šut, ali lopta nije pronašla put do mreže.

Kup UEFA-e, četvrtfinale, prve utakmice:

Werder - Udinese 3-1 (Diego 34, 67, Hugo Almeida 69 / Quagliarella 87)

PSG - Dinamo Kijev 0-0