Nogomet
0

Wengeru dodatne dvije utakmice suspenzije

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
Menadžer Arsenala Arsene Wenger kažnjen je s dodatne dvije utakmice posmatranja "topnika" s tribina nakon što je evropska nogometna organizacija UEFA donijela odluku da je prekršio suspenziju u utakmici Lige prvaka protiv Udinesea.

"UEFA-ino kontrolno i disciplinsko tijelo suspendovalo je menadžera Arsena Wengera na dvije utakmice nevođenja ekipe. Odluka je donesena zbog Wengerovog nepoštivanja suspenzije prošle sedmice u utakmici play-offa Lige prvaka protiv Udinesea. U skladu s time Wenger je suspendovan za utakmicu protiv Udinesea u Italiji i iduću utakmicu u UEFA-inom takmičenju koju će njegova ekipa igrati. Također, Arsenal je kažnjen s 10.000 eura zbog neprikladnog ponašanja njegovih službenih osoba. Žalba na ovu presudu može se podnijeti u roku 72 sata", stoji u saopćenju UEFA-e.

Wenger je suspenziju zaradio prošle sezone nakon utakmica protiv Barcelone kada je uslijed poraza kritikovao suce. Prošle sedmice, gledajući susret Arsenala i Udinesea s tribina, davao upute treneru prve ekipe Bori Primorcu koji ih je nakon toga proslijedio Wengerovom prvom asistentu Patu Riceu, koji je umjesto Francuza zauzeo mjesto na klupi "topnika".