Nogomet
0

Arsenal zatražio odgodu Wengerove suspenzije

Totalsport
Evropska nogometna federacija (UEFA) saopćila je kako je od londonskog Arsenala dobila zahtjev za odgodom suspenzije menadžeru ''topnika'' Arseneu Wengeru od dvije utakmice zabrane vođenja ekipe.

Wenger je originalnu suspenziju UEFA-e zaradio prošle sezone, nakon utakmica protiv Barcelone kada je uslijed poraza kritikovao suce. UEFA ga je kaznila suspenzijom na prvoj utakmici play-offa za Ligu prvaka ove sezone, u kojoj je Arsenal ugostio talijanski Udinese i pobijedio s 1-0.

Wenger je tu utakmicu gledao s tribina, ali je davao upute treneru prve ekipe Bori Primorcu koji ih je nakon toga proslijedio Wengerovom prvom asistentu Patu Riceu, koji je umjesto Francuza zauzeo mjesto na klupi "topnika".

UEFA je registrovala povredu pravila, te je Wengeru izrekla dodatne dvije utamice suspenzije. Prvu od njih bi Wenger trebao odraditi u srijedu kada će londonski klub gostovati kod Udinesea u uzvratnoj utakmici.

Arsenal je podnio žalbu protiv odluke Kontrolne i disciplinske komisije UEFA-e, te je zatražio odgodu suspenzije nakon utakmice s Udineseom. UEFA-ino Žalbeno tijelo će tokom utorka raspraviti žalbu Arsenala, te donijeti konačnu odluku.