Traže se pojačanja
12

Wenger uzeo stvari u svoje ruke, Arsenal dovodi Aubameyanga umjesto Sancheza

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang mogao bi u narednim danima postati novi član Arsenala, javljaju britanski i njemački mediji.

Gabonac bi u Arsenal trebao doći kao zamjena za Alexisa Sancheza koji bi u narednim danima trebao napustiti Topnike i svoju karijeru nastaviti u Manchester Unitedu ili Manchester Cityju, a upravo od transfera Čileanca zavisi dolazak napadača Dortmunda u klub.

Arsene Wenger nije uvrstio Alexisa u tim za nedjeljni susret protiv Bounemoutha u kojem je Arsenal na kraju poražen rezultatom 2:1, a kao razlog za takvu odluku francuski trener je nakon meča kazao da će sudbina bivšeg igrača Barcelone biti poznata u naredna dva ili tri dana.

Ukoliko se desi da jedan od klubova iz Manchestera pošalje ponudu u iznosu od 35 miliona eura i time zadovolji apetite Topnika, ali i njegovog menadžera koji ima posebne zahtjeve, Aubameyang bi odmah postao igrač londonskog tima i kompletirao bi transfer u vrijednosti od 60 miliona eura.

Treba napomenuti da Aubameyang nije nastupio u posljednjem meču Milionera protiv Wolfsburga.

Pored Gabonca, Arsenal bi u ovom prijelaznom roku nakon Coquelina mogao prodati i Walcotta, a u klubu se očekuje i dolazak Francuza Malcoma, dok bi Mesut Ozil i Jack Wilshere navodno trebali potpisati nove ugovore.