Arsenal
0

Wenger potvrdio povratak Lehmanna

FENA
Jens Lehmann (Foto: Reuters)
Jens Lehmann (Foto: Reuters)
Njemački golman Jens Lehmann potpisat će ugovor sa Arsenalom do kraja sezone, potvrdio je menadžer londonskog kluba Arsene Wenger.

Zbog brojnih povreda Wenger ima samo jednog golmana na raspolaganju, Manuela Almuniju, i zato je odlučio da pozove Lehmanna da se vrati u klub koji je napustio 2008. godine.

Na listi povrijeđenih golmana Arsenala se nalaze Vojceh Szczesny, Lukas Fabijanski i Vito Manone, a pošto je prelazni rok odavno završen, londonski klub ima pravo samo da angažuje igrače koji su bez ugovora.

“Lehmann trenira sa nama i potpisat će ugovor do kraja sezone. Nemamo rezervnog golmana za Premier ligu i zato sam odlučio da vratim Jensa. Još ništa nije potpisao, ali je ugovor dogovoren”, rekao je Wenger.

Takav slučaj je sa Lehmannom, koji se povukao prošle godine, nakon dvije sezone provedene u Stuttgartu. 41-godišnji Nijemac je odigrao 199 utakmica u dresu Arsenala od 2003. do 2008. godine, i od rastanka je bio u stalnom kontaktu sa klubom, u kojem je trebalo uskoro da dobije neki trenerski angažman.