Jens Lehmann
0

"Ne znam jesam li trebao biti isključen"

Totalsport
Jens Lehmann (Foto: AP)
Jens Lehmann (Foto: AP)
Postojala je mogućnost da Jens Lehmann u svojoj povratničkoj utakmici za Arsenalovu nogometnu ekipi "pocrveni" u 52. minuti. Sudija utakmice ispravno je dopustio prednost i poštedio iskusnog 41-godišnjeg Nijemca lošeg starta za "topnike".

Lehmann je, bacajući se u noge, pokosio DJ Campbella u akciji koja je rezultirala golom Garyja Taylor-Fletchera, a koju sudija utakmice Lee Mason nije prekinuo ispravno pustivši prednost.

Upitan poslije utakmice je li se uplašio mogućeg isključenja, Lehmann, kojem je prije ove posljednja utakmica za "topnike" bila ona krajem sezone 2007/08, je odgovorio:

"Ne znam, pravila se ponekad mijenjaju i nisam siguran jesam li trebao biti isključen ili ne nakon kontakta sa suparnikom".

Da je Lehmann isključen, čuvanja mreže primio bi se Robin van Persie. Naime, Almunia, koji se povrijedio tokom zagrijavanja, nije konkurisao za nastup.

"Robin je vrlo dobar golman, ali mislim da mu broj mojih rukavica ne odgovara".

"Istina je", odgovorio je holandski napadač dodavši:

"Dobar sam golman, najozbiljnije vam kažem".

Na upit misli li da će do kraja sezone dobiti još koju priliku za čuvanje mreže "topnika", Lehmann je odgovorio:

"Život se sastoji od iznenađenja, a jedno se takvo i meni sada dogodilo. Nikad se ne zna što donose nadolazeći tjedni, pričekajmo pa ćemo vidjeti. Nije mi to ni važno. Ukoliko je ovo bila moja posljednja utakmica karijere, sretan sam jer smo u njoj pobijedili".

Izvedbu Lehmanna, inače penzionisanog u Stuttgartovom dresu prošle godine, pohvalio je i menadžer Arsenala Arsene Wenger:

"Jens može biti ponosan. Način na koji svakodnevno trenira je zapanjujuć. Pomogao je klubu upisati iznimno važnu pobjedu koja će imati utjecaja na rasplet sezone".