Nogomet
0

Wenger: Pokušat ćemo nemoguće pretvoriti u moguće

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Po završetku prve utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka između Arsenala i Bayerna u Londonu, menadžer domaćeg sastava Arsene Wenger priznao je kako je njegova ekipa nadigrana.

Sve slabosti Topnika razotkrivene su već nakon uvodnih 20-ak minuta, a utakmica je na kraju završila 3-1 pobjedom Bayerna koji je tako došao nadomak četvrtfinala.

"Nemojmo skrivati istinu: bit će jako teško, a mi ćemo nemoguće pokušati pretvoriti u moguće. Pokušat ćemo igrati kao kod kuće i promijeniti rezultat. Treći gol jako otežava stvari, ali pokušat ćemo", komentirao je Wenger za ITV.

Francuski stručnjak je odao priznanje Bavarcima, koji su protekle dvije sezone igrali finale Lige prvaka, a koji su ove sezone superiorni u njemačkom prvenstvu.

"Morate im odati prizanje na njihovoj klasi. U dijelovima prvog poluvremena Bayernova je igra bila različite kvalitete u odnosu na našu. U drugom dijelu smo im se približili i postali opasniji, ali tada su oni promijenili stil igre, postali defenzivniji, pa je bilo teže kreirati prilike. U takvim trenucima morate jako inzistirati i pokušati uvjeriti igrače da će uspjeh doći kroz našu igru. I dalje imam povjerenje u moje i igrače i moju ekipu. Ali rezultati poput ovog večeras pokazuju da nas čeka puno posla.

Nije se Wenger propustio osvrnuti i na press-konferenciju prije utakmice u ponedjeljak kada se ljutito obrušio na britanske novinare zbog napisa kako je blizu produženja ugovora (aktuelni mu vrijedi do ljeta 2014., op.a.).

"Vi novinari imate dvije zadaće, davati mišljenje i informirati ljude. Kada date krive informacije, onda varate ljude koji kupuju novine. Možete svoje priče provjeriti sa mnom, u klubu. Ali ako pročitate nešto u novinama, očekujete da to bude istina.

Po završetku utakmice Wenger je odjurio odmah prema svlačionici ne rukujući se sa protivničkim trenerom Juppom Heynckesom sa kojim se srdačno pozdravio uoči susreta. No, njemački je strateg odbacio bilo kakav incident.

"Nisam ga još sreo, ali vidjeli smo se prije utakmice i poznajemo se jako dobro. Poznajem ga puno, puno godina i imamo zaista dobar odnos", komentirao je Heynckes.