Nogomet
14

Wenger ohrabruje navijače da je spektakularno pojačanje na putu

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Uprkos velikim medijskim najavama da bi Arsenal mogao igrati važnu ulogu u ovoljetnom prijelaznom roku, Topnici su zasad ispucavali samo ćorke.

Iako je poznat njihov interes za Realovim, odnosno Liverpoolovim napadačem Gonzalom Higuainom i Luisom Suarezom, veliki transferi se dosad nisu realizirali, izuzev dolaska mladog francuskog napadača Yaye Sanoga što je njihove navijače učinilo krajnje nervoznim jer se početak sezone približava.

U međuvremenu se Arsenal nalazi na azijskoj predsezonskoj turneji, odakle je menadžer njihovih nogometaša Arsene Wenger poručio:

"Želite od mene da objavim spektakularno pojačanje, ali ne mogu. No, radimo iza scene kako bismo ojačali tim", rekao je Wenger, koji je komentirao i nadolazeću premierligašku sezonu.

"Sljedeća premierligaška sezona bit će zanimljiva. Puno timova može osvojiti naslov. Činjenica da se Sir Alex Ferguson penzionisao mogla bi donijeti neku neizvjesnost Manchester Unitedu, ali Moyes je tamo i siguran sam da će biti kandidati za osvajanje Premierlige".