Nogomet
8

Wenger duboko razočaran medijima: Isprali ste mozak našim navijačima

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger obrušio se na "sedmu silu" koju je proglasio glavnim krivcem za to što su navijači kluba nezadovoljni.

Arsenal je najavio veliku kupovinu ovog ljeta, no od toga nije bilo ništa, barem za sada. Londonskom su klubu ispred nosa promakli Gonzalo Higuain, Luis Suarez, Pepe Reina, Luiz Gustavo i drugi, što je izazvalo veliko razočaranje i nezadovoljstvo kod navijača. Ulje na vatru dolijao je poraz u 1. kolu nove sezone Premierlige od Aston Ville (1-3), no cijela se situacija primirila dvjema pobjedama protiv Fenera u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Fulhama u 2. kolu Premierlige.

"Mediji su isprali mozak našim navijačima. Možda s pravom, ne mogu reć da nije, s obzirom da nismo već godinama osvojili nijedan trofej, pa se negativnost na stadionu može rezati nožem. No, moramo s time živjeti", veli Wenger, te nastavlja:

"Izgubili smo jednu jedinu utakmicu od marta i to je glavni razlog zbog kojeg sam šokiran ovakvim medijskim linčem. Ljudi zaboravljaju da smo pobijedili prvaka Europe (Bayern) usred Münchena s ovim istim igračima. Međutim, to očito nije dovoljno. Svi žele novosti. Kada nisi odan i u potpunosti posvećen klubu nije dobro, kada jesi ponovno nije dobro... Neko mi je rekao da sam odradio 956 utakmica na klupi Arsenala. Volim ovaj klub i prošlosedmični me poraz od Ville jako pogodio. Ovo nije lični put, već put na kojem pokušavam učiniti najbolje za klub koji volim. Jako sam sretan što smo slavili u dvije uzastopne utakmice i vratili se na pobjedničke staze", rekao je francuski strateg, koji je potom ostavio otvorenu mogućnost dovođenja još pokojeg pojačanja.

"Ako će nam se pružiti prilika dovest ćemo jednog, dvojicu, pa čak i trojicu nogometaša. No imam igrače koji su željni trofeja i vole igrati zajedno. Ovo je prva sezona nakon jako dugo vremena da nismo izgubili nijednog ključnog igrača u prijelaznom roku", zaključio je Wenger.

Prema posljednjim informacijama Arsenal je zainteresiran za dovođenje francuskog veznjaka Yohana Cabayea (Newcastle), Argentinca Angela Di Mariju (Real Madrid) i španskog reprezentativnog golmana Ikera Casillasa (Real Madrid).