Nakon novog poraza
0

Wenger odbacio mogućnost odlaska s klupe Arsenala

Totalsport
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Nakon još jednog lošeg rezultata (poraz 2-0 od Liverpoola), ali i općenito ulaza u sezonu (remi i poraz), postavilo se pitanje treba li menadžer nogometaša Arsenala odstupiti s klupe na što je on dao vrlo jasan i kratak odgovor

"Nema šanse", rekao je nakon poraza Arsene Wenger.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedila je salva zvižduka od strane domaćih navijača od kojih su neki tražili od Wengera da potroši dio novca koji je dobio od prodaje Cesca Fabregasa u Barcelonu.

"Uvijek osjećam pritisak i ovoga puta nije ništa drugačija situacija. Nema šanse da odstupim sa klupe. Nastojat ću i dalje pržiti sve što mogu klubu. Svaki poraz je katastrofa u ovom poslu i vrlo smo razočarani da smo danas izgubili. Imam osjećaj da je rezultat bio preoštar za nas, jer nismo zaslužili izgubiti, a odlučujući trenutak bilo je isključenje i neregularan pogodak iz ofsajda", rekao je Wenger.

"Sada je najvažnije podignuti igrače uoči vrlo važne utakmice u Ligi prvaka (uzvratna utakmica kvalifikacija protiv Udinesea). Nakon toga slijedi još jedna velika utakmica protiv Manchester Uniteda u gostima. Neće nam biti lako", veli Wenger.

Čini se da su pregovori između Manchester Cityja i Nasrija propali i da će mladi Francuz ostati stanovnik Emiratesa, a ta je informacija ugodno iznenadila Wengera.

"Niko mi još nije ništa rekao. Uvijek sam rekao da želim da Nasri ostane, to se nije promijenilo. To je odlična vijest ako je tačna. Sretan sam što je još uvijek među nama", zaključio je Wenger.

Wenger nije kritikovao crveni karton 19-godišnjeg Frimponga za kojeg je rekao da je to posljedica neiskustva, te da takve stvari spadaju u proces učenja.

S druge strane menadžer Liverpoola Kenny Dalglish nije krio svoje zadovoljstvo prikazanom predstavom, ali i rezultatom, svoje ekipe.

"Presretni smo. Mislim da je ovo bila jedna odlična utakmica, pa čak i da je završila remijem rekao bih istu stvar. Uistinu smo presretni osvajanjem tri boda koja smo zaslužili prikazanom igrom, ali i dobrim ulaskom u sezonu koji je proteklih godina izostao", veli Dalglish.

"Utakmice na Emiratesu su uvijek veliki izazov za svaku ekipu, ali dobro smo se pripremili i svaki igrač koji je istrčao na teren postavio se na način da želi pobjedu koju smo na kraju i ostvarili. Bili smo impresivni danas", zaključio je Dalglish.