Nogomet
14

Wenger nakon poraza od Dinama: Prvi gol je postignut iz ofsajda, drugi je ubio našu igru

Klix.ba
Arsene Wenger (Foto: EPA)
Arsene Wenger (Foto: EPA)
Arsenal je sinoć iznenađujuće poražen od Dinama u Zagrebu rezultatom 1:2, a menadžer Topnika Arsene Wenger je uglavnom krivio sudiju Ovidiua Haţegana.

"Teško nam je zbog poraza jer smo imali loptu u svom posjedu od početka, kao i šanse. Večeras nismo imali sreće. Vjerujem da je prvi gol postignut iz ofsajda, a onda je odluka o isključenju našeg igrača bila prestroga. Moramo gledati i sebe, jer je drugi gol ubio našu igru. Imali smo loptu u svom posjedu i sa igračem manje, ali su oni bili veoma posvećeni, branili su se dobro. Mi nismo bili na nivou, ali nije ni sudija", izjavio je Wenger.

Menadžer Arsenala je istakao da je crveni karton za Girouda prestroga kazna.

"Prvi žuti karton je Giroudova greška jer je prigovarao. Nakon toga je trebao izbjegavati razgovor sa sudijom. Drugi žuti karton je dobio nesretno. Ne razummijem sudiju", rekao je Wenger.

On vjeruje da će Arsenal proći dalje.

"Matematički, možemo se kvalifikovati bez problema. Imali smo problema na startu svakog takmičenja ove sezone. Loše smo počeli u Premierligi, a sada i u Ligi prvaka. No, siguran sam da ćemo biti pravi u narednim utakmicama", završio je Wenger.