Nogomet
15

Wenger i Platini: Zimski prijelazni rok treba ukinuti

Totalsport
Michel Platini (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Michel Platini (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Francuski menadžer Arsenala Arsene Wenger i njegov sunarodnjak Michel Platini, predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA), složili su se da bi zimski prijelazni rok trebalo ukinuti…

"Mislim da su mnogi treneri nesretni sa januarskim prijelaznim rokom jer ne znaju hoće li završiti takmičenje s istom ekipom s kojom su počeli. Neprihvatljivo mi je da u prvom dijelu takmičenja jedan igrač igra za timA protiv tima B, a onda u drugom dijelu igra za tim B protiv tima A", rekao je Platini tokom druženja s novinarima u petak, a time je zapravo samo ponovio ono što je nekoliko sati ranije istaknuo Wenger.

Francuski trener ove zime nije uspio dovesti nijedno pojačanje, dok je primjerice Newcastle angažirao petoricu novih igrača i to, zanimljivo, sve redom Francuze. Na St. James' Park su došli Massadio Haidara (Nancy), Mathieu Debuchy (Lille), Yoan Gouffran (Bordeaux), Mapou Yanga-Mbiwa (Montpellier) i Moussa Sissoko (Toulouse).

"Mislim da bi januarski prijelazni rok trebalo ili potpuno ukinuti ili ograničiti na dovođenje dvojice igrača. Ovakva je situacija nepravedna jer su one ekipe koje su ove sezone već igrale dvaput u Premierligi protiv Newcastlea u prednosti. Oni koji još moraju igrati protiv Newcastlea će zapravo igrati protiv potpuno druge ekipe", mišljenja je Wenger.