Dok čeka novi posao
5

Wenger: Emeryju je lakše nego meni, a Pochettino prolazi kroz istu fazu kao i ja

K. H.
Arsene Wenger (Foto: EPA-EFE)
Arsene Wenger (Foto: EPA-EFE)
Bivši trener Arsenala Arsene Wenger komentarisao je trenutnu situaciju u pojedinim engleskim klubovima, a između ostalog rekao je da Unai Emery ima manje pritiska nego što je on imao i da Mauricio Pochettino prolazi kroz fazu da se od njega očekuje još više.

Nedavno je Wenger rekao da će se ubrzo vratiti trenerskom poslu, čak se ponudio i čelnicima Manchester Uniteda riječima da ima ideju kako vratiti Crvene đavole na put stare slave, a sada je komentarisao situaciju u Tottenhamu te se kratko dotakao Unaija Emeryja.

Wenger je rekao da navijači iz sezone u sezonu žele više, napomenuo je statistiku da je 20 godina igrao u Ligi prvaka, ali da na kraju to nije bilo dovoljno da zadrži posao. Umjesto njega, došao je Unai Emery za kojeg kaže da mu je puno lakše.

"Svake godine ljudi žele više nego što si ranije uradio, a dok sam ja bio trener Arsenala mi smo uzastopno bili 20 godina među četiri najbolje ekipe u Engleskoj. Na kraju, to više nije bilo dovoljno. Danas su navijači sretni ako se njihov tim domogne Lige prvaka, tako da je Unaiju Emeryju s te strane puno lakše", kazao je Wenger.

Wenger se nakon toga osvrnuo na situaciju u Tottenhamu.

"Pogledajte trenera Tottenhama Mauricija Pochettina, upravo to se njemu događa. Čim si negdje četiri ili pet godina, bez obzira na to koliko dobar posao radiš, moraš pokazati ljudima da možeš više. Kada sam igrao protiv njih prije dvije ili tri godine, bili su veoma mladi i veoma gladni. Bili su dobro povezani, imali su jako jezgro sastavljeno od dobrih igrača, a danas se ta hemija uopće ne osjeća. Posebno to možemo vidjeti na primjeru Eriksena", rekao je Wenger.

Još uvijek nije poznato u kojem klubu bi Wenger mogao nastaviti svoju trenersku karijeru, a navodno je jedan od kandidata za klupu Milana.