Menadžer Arsenala razočaran
0

Wenger: Bili smo očajni u odbrani, gore ne može

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
"Poraz vam se može dogoditi i kada dobro igrate. No, mi smo u odbrani bili očajni. Niti u jednom trenutku nismo bili u utakmici", komentirao je menadžer Arsenala Arsene Wenger debakl ekipe koju vodi u Milanu i poraz 4-0 u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka.

"Naravno da se u uzvratu nećemo predati, ali, iskreno govoreći, razlika je prevelika u korist Milana i teško ćemo do preokreta. Jedina je utjeha da ne možemo odigrati lošiju utakmicu od ovoga što smo pokazali večeras. Posebno smo zakazali u odbrani. Sporo smo čitali igru i sporo odgovarali na Milanove poteze", zborio je francuski trener.

Uz težak poraz, loša vijest je povreda Laurenta Koscielnyja, koji je već u 44. minuti morao napustiti igru.

"Izgleda da je koljeno u pitanju. Koscielny sigurno neće igrati protiv Sunderlanda sljedećeg vikenda u FA Cupu. Baš nemamo ni sreće. Prvo smo izgubili Pera Mertesackera, a sada će nam nedostajati i Koscielny."

Na upit je li sudija previše olako dosudio penal nakon što je Djourou faulirao Zlatana Ibrahimovića u kaznenom prostoru, a Šveđanin je potom iz penala zabio za konačnih 4-0, Wenger je konstatirao kako mu je sumnjiviji bio drugi Milanov gol, u kojem je Ibrahimović bio asistent, a Robinho strijelac svog prvog gola na utakmici. Kasnije je zabio još jedan.

"Penal? Izgledalo je da je to dosta velikodušna odluka. No, više mi smeta što je Ibrahimović bio u ofsajdu kod Milanovog drugog gola."