Supruga i menadžerica
10

Wanda: Ženska intuicija mi je rekla da Mauro treba odbiti Juventus i Napoli

F. Z.
Mauro Icardi i Wanda Nara (Foto: EPA-EFE)
Mauro Icardi i Wanda Nara (Foto: EPA-EFE)
Wanda Nara, supruga i menadžerica Maura Icardija govorila je u nedavnom intervjuu za talijanski magazin Gente kako je biti agent svom suprugu i voditi brigu o njegovoj karijeri.

Icardi je početkom ove sezone otišao iz Intera na posudbu u PSG, a Wanda kaže kako joj je u odluci da Mauro pojača redove Svetaca i ne ostane u Italiji najviše pomogla "ženska intuicija".

"Moj najveći dar je intuicija. Prije par mjeseci kompletna Italija je govorila kako ću uništiti karijeru svog supruga i da smo trebali odabrati Napoli ili Juventus. Osjetila sam nešto, šesto čulo, nešto što sve žene imaju i rekla: 'Mauro mora napustiti Italiju'. Za nas kao porodicu bilo bi mnogo lakše da je ostao u Italiji, ali ja sam mislila najbolje za njega, a ne za cijelu porodicu", rekla je Wanda i dodala:

"Bio je četvrtak kada je otišao za Pariz. Proveli smo vikend zajedno, a onda sam se probudila sama u našem stanu u Milanu sa petero djece. Nije to bio jednostavan trenutak. Svi misle da sam s Maurom zbog novca, ali ja sam već bila bogata i poznata kada smo se upoznali. Borila sam se da imam uspješnu karijeru", istaknula je Wanda.

Rekla je kako je njenom suprugu malo nedostajalo da ostavi nogomet zbog prethodnog menadžera.

"Mauro je imao menadžera kojem je slijepo vjerovao, nekoga ko mu je bio kao drugi otac, ali ga je na kraju iznevjerio. Jedan dan dok je tražio apartman shvatio je treba potpisati ugovor na engleskom kojim bi sav novac od prava na njegove fotografije završio u džepu njegovog agenta. Moj suprug je bio izbezumljen, osjećao je kao da ne može vjerovati više nikome i želio je ostaviti nogomet. Trebao je obnoviti ugovor s Interom, a pojedini klubovi zvali su mene da budem posrednik", rekla je Wanda.