Nogomet
9

Wagner Lago: Cilj je postići gol na gostovanju kod Mlade Boleslav

Klix.ba
Wagner Lago
Wagner Lago
Bh. predstavnik u Evropskoj ligi, Široki Brijeg, u četvrtak će biti gost češkoj Mladoj Boleslav u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige. Sjajni nogometaš sredine terena Širokobriježana, Wagner Santos Lago, očekuje težak dvomeč protiv češkog tima.

"Neće nam biti lako, posebno u prvoj utakmici. Trener je dobio snimke njihovih utakmica i upoznaje nas s kvalitetima i slabostima Mlade Boleslav. Cilj nam je na gostovanju postići pogodak i onda se boriti u revanšu za 3. pretkolo. Biće teško, češka liga je veoma kvalitetna, a Mlada Boleslav nije bez razloga završila sezonu na trećem mjestu", izjavio je Wagner za portal Klix.ba.

Širokobriježani su zadovoljni pripremama i pojačanjima.

"Pripreme smo odradili veoma dobro uoči evropskih utakmica, a dodatno se pripremamo za takmičenje u Premijer ligi BiH. U ekipi sada imamo nekoliko mladih igrača, ali i pojačanja sa strane. Pojačanja su uvijek dobrodošla, ako se nađe kvalitetan igrač", kazao je Brazilac.

U narednoj sezoni je za Široki Brijeg osigurati novi izlazak u Evropu.

"Evropa je najvažnija, a ako se ukaže prilika za trofej, dat ćemo sve od sebe da osvojimo barem jedan", rekao je Wagner.

Iako ima 36 godina, on je i dalje u sjajnoj formi.

"Želim igrati još bolje i pomoći Širokom da ostvari ciljeve u narednoj sezoni", završio je Wagner.

Utakmica Mlada Boleslav - Široki Brijeg se igra u četvrtak s početkom u 19 sati.