Nogomet
102

Jasmin Šćuk, nogometaš Mlade Boleslav: Široki je kvalitetan tim s malo slabosti

Klix.ba
Široki Brijeg će u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige u četvrtak gostovati u Češkoj kod Mlade Boleslav. Bh. nogometaš Jasmin Šćuk, koji nastupa za Čehe, smatra da su šanse njegovog tima i Širokog Brijega za plasman u 3. pretkolo podjednake.
Jasmin Šćuk
Jasmin Šćuk

Šćuk je priznao da su u Mladoj Boleslav priželjkivali lakši žrijeb.

"Realno, mi smo željeli slabiji tim iz duela Gabale i Širokog, ali eto, to se nije dogodilo. Svjesni smo da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi, koja ima veoma malo slabosti, ali ćemo ih dočekati spremni. Pripreme su pri kraju i želimo dobro otvoriti novu sezonu", izjavio je Šćuk za portal Klix.ba.

On vjeruje da su šanse klubova za plasman u 3. pretkolo podjednake.

"Mislim da su nam šanse podjednake. Naša ekipa je ove sezone pretrpjela dosta promjena u sastavu, otišlo je čak 10 igrača, došli su novi, tako da trebamo sačekati i vidjeti kako će se sve uklopiti. Srećom, nemamo povrijeđenih nogometaša. Nadamo se prolasku dalje, iako to neće biti nimalo lako", jasan je bio nogometaš češkog predstavnika.

Jasmin Šćuk
Jasmin Šćuk

Prioritet Mlade Boleslav u narednoj sezoni je ponovo izboriti izlazak u Evropu.

"Naše ambicije su biti u vrhu tabele, a zadovoljni bi bili plasmanom u Evropsku ligu, preko Kupa ili lige, vidjet ćemo. Moramo dobro otvoriti prvenstvo i tako natjerati protivnike da nas respektuju. Tako će nam biti lakše igrati u nastavku sezone", kazao je Šćuk.

Prošla sezona je bila jako uspješna za njega.

"Zadovoljan sam svojim statusom u klubu, standardan sam član prve postave, a prošle sezone sam bio najbolji strijelac, iako igram na poziciji zadnjeg veznog. Šta će biti naredne sezone, ne znam. Najvažnije je da me zdravlje služi", rekao je bh. nogometaš.

Govoreći o reprezentaciji BiH, Šćuk je rekao kako smatra da su Zmajevi ostavili dobar dojam na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. On se također nada da bi jednog dana mogao zaigrati za bh. državni tim.

"Smatram da se nismo osramotili u Brazilu i da smo ostavili pozitivan dojam. Što se mene tiče, san mi je, kao i svakom nogometašu, da zaigram za svoju zemlju. No, najvažnije je da prije toga pružam dobre partije u klubu", završio je Šćuk.

Utakmica Mlada Boleslav - Široki Brijeg se igra u četvrtak s početkom u 19 sati.