Nogomet
21

Neven Laštro: Bit ćemo oprezni i tražit ćemo svoje prilike

Klix.ba
Neven Laštro
Neven Laštro
Nogometaše Širokog Brijega u četvrtak očekuje prva utakmica 2. pretkola Evropske lige protiv češke ekipe Mlada Boleslav. Širokobriježani vjeruju da plasman u 3. pretkolo Evropske lige nije nedostižan cilj.

Da u redovima Širokog Brijega vlada pozitivna atmosfera i samopouzdanje, razgovoru za portal Klix.ba je potvrdio nogometaš Neven Laštro.

"Dobili smo snimke njihovih utakmica i još uvijek ih analiziramo. Već znamo da se radi o kvalitetnom protivniku", izjavio je Laštro.

U prvoj utakmici će Širokobriježani biti oprezni, a onda će na svom terenu u revanšu pokušati završiti posao i plasirati se u 3. pretkolo Evropske lige.

"Prvu utakmicu igramo na gostovanju, tako da ćemo biti posebno oprezni, ali uz to i tražiti svoje prilike. Vjerujemo u našu ekipu i u naš cilj, tako da ćemo dati sve od sebe da ga i ostvarimo. Uz malo sportske sreće, vjerujem da možemo proći dalje", rekao je nogometaš Širokog Brijega.

Ekipa s Pecare se i dalje priprema za novu sezonu, a većih problema nema.

"Pripreme su još uvijek u toku, a za svaku utakmicu se posebno pripremamo. Zasad sve ide onako kako smo zamislili, ekipa posjeduje kvalitet, a da li su nam potrebna pojačanja, zna stručni štab", kazao je Laštro.

Prioritet Širokog Brijega je u narednoj osigurati nastup u Evropu.

"Primaran cilj je izlazak u Evropu. Time smo oslobođeni određenog pritiska, zbog čega smo opasniji konkurent u borbi za titulu i kup", jasan je bio Laštro.

Utakmica Mlada Boleslav - Široki Brijeg se igra u četvrtak s početkom u 19 sati.